Menu Close

„Ne vien duona žmogus gyvas“

Judrieji žaidimai yra labiausiai vaikams priimtina judri veikla. Žymus fizinės kultūros puoselėtojas K. Dineika apie judriuosius žaidimus yra sakęs: ,,Žaisdamas vaikas lavinasi fiziškai ir intelektualiai, nes žaidimas ne tik lavina žaidėjo raumenis ir vidaus organus, bet ir veikia nervų centrus“. Žaidžiant judriuosius žaidimus, suaktyvėja fiziologinės funkcijos, tobulėja pagrindinių judesių-ėjimo, bėgimo, šuolių, mėtymo ir laipiojimo atlikimo įgūdžiai, lavėja fizinės ypatybės-vikrumas, greitumas, orientacija ir kt.

Šalčininkų r. Eišiškių lopšelio-darželio ,,Žiburėlis“ ,,Obuoliukų“ grupės vaikai dalyvauja Respublikiniame projekte ,,Sveikata visus metus“. Kiekvieną mėnesį yra įvykdoma nauja užduotis, todėl gavę vasario mėnesio iššūkį ,,Ne vien duona  žmogus gyvas“ nusprendėme organizuoti judriųjų žaidimų valandėlę.

Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu sumažėjo vaikų lankomumas dėl ligų, nusprendėme pasikviesti kaimynus ,,Nykštukų“ grupės vaikus, kad būtų linksmiau.

Vaikai patiria judėjimo džiaugsmą tik tada, kai judėjimas ne tik nedraudžiamas, neslopinamas, bet skatinamas ir turtinamas, sudarant palankias sąlygas pačiam atrasti ir kurti naujus veiksmus, jų derinius, išmokti naujų efektyvesnių judėjimo ir veikimo  būdų, sėkmingai įveikti naujas kliūtis, patirti naujų įspūdžių.

Vyr. auklėtoja Justyna Lukaševič

[supsystic-gallery id=88 position=center]

Skip to content