Menu Close

SVEIKI VAIKAI – LAIMINGI VAIKAI

[supsystic-gallery id=331 position=center]

Mūsų ugdymo įstaiga jau kelintus metus yra ilgalaikio sveikos gyvensenos ugdymo projekto, suteikiančio vaikams ir pedagogams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą, dalyvė. „Sveikatiada“ organizuoja vaikams įdomius ir patrauklius renginius, kurių metu ugdytiniai plečia savo žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityse. Veiklose dalyvauja ne vien vaikai, bet ir pedagogai, tėvai.

2019 m. rugsėjo-gruodžio mėn. mūsų darželis gavo „Sveikatiados“ finansavimą projekto „Sportuok ir augsi sveikas“ įgyvendinimui. Džiaugiamės, kad mus palaikė „Sveikatiados“ kolektyvas ir suteikė galimybę realizuoti veiklas, skatinančias vaikų fizinį aktyvumą, atkreipiančias tėvų ir pedagogų dėmesį į fizinio aktyvumo svarbą augančiam organizmui. Taip pat sėkmingai vyko pedagogų bendravimas ir bendradarbiavimas tarpusavy bei su tėvais, dalijimasis gerąja darbo patirtimi.

Šalčininkų r. Eišiškių lopšelyje-darželyje „Žiburėlis“ buvo vedamos korekcinės mankštos 3-6 m. vaikams, taip pat kartu su priešmokyklinukais mankštinosi ir jų mamos. Visą šį laiką buvo akcentuojama fizinio aktyvumo svarba ne tik projekto metu, bet ir jos būtinumas kasdieniame vaiko gyvenime. Šiaurietiško ėjimo pamokėlių metu mūsų ugdytiniai kartu su Šalčininkų r. Jašiūnų l/d „Žilvitis“ ugdytiniais naudingai leido laiką gryname ore, stiprindami savo raumenukus ir imunitetą, lavino savo vikrumą, ištvermę „Sporto šventėje“, o po jos vaišinosi sveikuoliškais užkandžiais. Grynas oras suteikė daug teigiamų emocijų visiems.

Vykusi tarptautinė vaikų piešinių paroda „Sportas tavo akimis“, kurioje dalyvavo ugdymo įstaigos iš Baltarusijos ir Lietuvos  parodė, kokie kūrybingi yra vaikai, o fantazijai ir darbelių atlikimo technikai nebuvo ribų. Šio projekto apibendrinamoji dalis įvyko lapkričio mėnesį – tarptautinė metodinė-praktinė konferencija „Mums gera žaisti bei sportuoti“. Susirinkę pedagogai iš Baltarusijos ir Lietuvos ugdymo įstaigų tobulino savo žinias apie fizinio ugdymo pamokėlių organizavimo metodų įvairovę, dalijosi savo idėjomis ir pastebėjimais.

Kompleksinių fizinių pratimų dėka vaikai fiziškai sustiprėjo, pagerėjo motoriniai įgūdžiai, buvo lavinama taisyklinga laikysena, tapo tikslesnis pusiausvyros pratimų atlikimas. Didelis dėmesys buvo skirtas kojų deformacijos prevencijai. Pagerėjo atliekamų pratimų kokybė. Taip pat stiprėjo vaikų pasitikėjimas savimi – aš galiu, aš moku.

Džiaugiamės, kad mums pavyko sėkmingai realizuoti užplanuotas veiklas bei dėkojame už „Sveikatiados“ kolektyvo palaikymą.

[supsystic-gallery id=387 position=center]

Skip to content