Menu Close

Darželinukus saugaus elgesio kelyje mokė policijos pareigūnės

-Man ši diena labai patiko, – pasakė Robertas, priėjęs prie auklėtojos. Manome, kad ši diena patiko ne tik šiam mielam berniukui, bet ir kitiems „Bitutės“ ir „Nykštukai“ grupių vaikams, nes spalio 4 dieną mūsų darželyje apsilankė Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnės Elena ir Olga.

Šią dieną jos pravedė mūsų darželinukams saugaus eismo pamokėlę. Policijos pareigūnės parodė ir paaiškino, kaip teisingai reikia pereiti gatvę, supažindino vaikus su kai kuriais kelio ženklais, parodė filmukus apie saugų elgesį kelyje ir net davė palaikyti savo darbo priemones – antrankius ir guminę lazdą. Taip pat jos kalbėjo apie atšvaitų nešiojimosi svarbą. Dabar vaikai žino, kad atšvaitas reikalingas tam, kad mus pastebėtų vairuotojai, važiuojantys tamsiu paros metu ar esant blogiam matomumui. Mūsų darželinukai papasakos tėvams ir apie tai, kodėl svarbu prisisegti saugos diržus važiuojant automobilyje. O smagiausia vaikams buvo – iš arti pamatyti ir pasėdėti tikrame policijos automobilyje, nors ir ant galinės sėdynės.

Labai džiaugiamės, kad mūsų Eišiškių lopšelio-darželio „Žiburėlis“ ugdytiniai pagilino saugaus eismo įgūdžius ir įgijo daug naujų žinių. Jomis mažieji pažadėjo pasidalinti su namiškiais ir draugais.

 

Eišiškių lopšelio-darželio „Žiburėlis“

auklėtoja metodininkė Natalja Sokolova ir vyr. auklėtoja Loreta Sliževska

[supsystic-gallery id=15 position=center]

Skip to content