Menu Close

INICIATYVA „JUDANTI KLASĖ 2022“

Fizinis aktyvumas – vienas iš veiksnių, darančių teigiamą įtaką žmogaus sveikatai. Apie tai dažnai kalba mokslininkai, nagrinėjantys šią sritį, apie tai visuomenę informuoja ir Pasaulio sveikatos organizacija, kuri fizinio aktyvumo stoką priskiria prie rizikos veiksnių, lemiančių įvairius sveikatos sutrikimus.

„Judanti klasė 2022“ –tai tokia klasė, kurioje visis kartu ir kiekvienas atskirai stengiasi kuo daugiau judėti, kelti sau ir draugams gerą nuotaiką, ne lenktyniauti, o draugiškai įsitraukti į aktyvias veiklas ir savo geru pavyzdžiu įkvėpti kitus.

Iniciatyvos tikslas – didinti vaikų fizinį aktyvumą ir gerinti bendrą emocinę savijautą.

Siekdami pagerinti ir paįvairinti vaikų  fizinį aktyvumą  ir emocinę sveikatą bei paskatinti daugiau judėti Eišiškių lopšelio – darželio „Žiburėlis“ bendruomenė aktyviai įsitraukė į  Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojama iniciatyvą „Judanti klasė“.

 Darželio bendruomenė  prisijungė prie šios iniciatyvos ir aktyviai leido laiką tiek gamtoje, tiek įstaigos viduje bei už jos ribų Eišiškių A. Ratkevičiaus sporto mokykloje ir Varėnos sporto centro baseine: rungtyniavo estafetėse, žaidė futbolą, išbandė įvairius sportinius žaidimus bei plaukimą. Kiekvieną rytą vaikai mankštinosi grupėje bei lauke.

Vaikučiai patyrė daug teigiamų emocijų, džiaugsmo ir juoko, o svarbiausia – sustiprino savo ryšį su tėvais bei patobulino  sveikatos kompetenciją, kuri yra labai svarbi kiekvieno gyvenime.

Skip to content