Menu Close

Pučiu-kuriu-žaidžiu

Aktyvieji ugdymo(si) metodai logopedinių pratybų metu visada suteikia vaikams daug džiaugsmo. Atsižvelgdama į taisyklingo kalbinio kvėpavimo svarbą mokant tarti vaikus fonemas, organizavau „Bitutės“ grupės ugdytiniams smagias logopedines pratybas „Pučiu ir žaidžiu“. Su vaikais atlikome pirštų, liežuvio mankšteles bei daug smagių pūtimo pratimų. Kiekvienu pratimu buvo tikslingai siekiama, jog vaikai taisyklingai įkvėptų ir iškvėptų orą, kontroliuotų savo kvėpavimą. Visi vaikai buvo labai aktyvūs ir smalsūs – o ką darysime dar?

Taip pat dalyvavome tarptautinėje kūrybinių darbų nuotraukų parodoje „Pučiu ir kuriu“ ir „išpūtėme“ puikius „Kleksiukus“.

Vyr. logopedė Dorota Verseckienė

Celem zajęć logopedycznych jest wspomaganie rozwoju komunikacji, usprawnianie prawidłowego sposobu oddychania, fonacji i artykulacji. Podczas takich zajeć wykonuje się szereg ćwiczeń, takich jak słuchu fonemowego, oddechowego, fonacyjnego i artykujacyjnego. Terapia oddechowa jest skutecznie stosowana w wielu zaburzeniach i może przyśpieszyć efekty prowadzonej terapii logopedycznej. Zorganizowane zajęcie profilaktyczne dla grupy „Bitutės“ było atrakcyjne dla uczestników. Wykorzystano różnorodne środki dydaktyczne i wszystko odbywało się przez zabawę.

[supsystic-gallery id=91 position=center]

 

Skip to content