Menu Close

Muilo burbulai

 

Obuoliukų grupės vaikai kovo mėnesį dalyvavo sveikatingumo projekte ,,Muilo burbulai“. Šio projekto tikslas ugdyti higieninius-kultūrinius įgūdžius (plauti rankas, naudotis muilu ir rankšluosčiu ). Per tą laiką kartu su auklėtojomis turtinome vaikų žinias apie muilo savybes, įvedant žodžius ,,putoja“, ,,kvepia“, „lengvai nusiplauna vandeniu“. Ugdėme suvokimą apie muilo spalvas, formas, kvapą bei lavinome taktilinius pojūčius. Visuomenės sveikatos specialisto Leonido Vysockio pagalba vaikai pamatė kiek daug mikrobų yra ant purvinų rankų ir kaip nelengva jas išplauti.

Taipogi vaikai išbandė naują piešimo būdą – pūtimas spalvotais muilo burbulais. O projekto įtvirtinimui buvo surengtas renginys. Atskridusi į ,,Švaros karalystę“ ragana niekada nebuvo mačiusi muilo, be to niekaip nenorėjo atiduoti  vaikams užtarnauto lobio. Vaikai dainavo daineles ir deklamavo eilėraštuką, žaidė įvairius judrius žaidimus,  parodė kaip atrodo muilas ir kaip taisyklingai reikia plauti rankas. Ir tik tuomet ragana suprato, jog lobį būtina atiduoti vaikams. Vaikai džiaugėsi lobių, o auklėtojos vaikų įgytomis žiniomis.

MUILO PARODĖLĖ

Visą kovo mėnesį ,,Obuoliukų“ grupėje vyko ,,Muilo parodėlė“. Tėveliai su vaikučiais nešė įvairių formų ir spalvų muilus.

Nuoširdžiai dėkojame ,,Obuoliukų“ grupės tėveliams ir vaikams už aktyvų dalyvavimą.

         Vyr. auklėtoja Justyna Lukaševič

        Vyr. auklėtoja Stanislava Šarkovskaja

[supsystic-gallery id=116 position=center]

Skip to content