Menu Close

Moliūgo gimtadienis darželyje

 

Spalvingi klevo, liepos, kaštonų ir kitų medžių, augančių Šalčininkų r. Eišiškių lopšelio-darželio „Žiburėlis“ kieme, lapai perkėlė ugdytinius į pasakišką rudeninį pasaulį. Vaikai ir pedagogai atšventė „Moliūgo gimtadienį“. Apie tai, kad ši šventė yra skirta šiai puikiai ir naudingai daržovei, liudijo didelis kieme pūpsančių moliūgų kiekis.

Vaikų džiaugsmas buvo begalinis, kadangi šventė vyko ne tik gryname ore, bet ir buvo pripildyta žaidimais, kuriuose vaikai labai mėgsta dalyvauti. Personažas Moliūgas su vaikais žaidė judriuosius žaidimus, dalyvavo rungtyse, muzikiniuose žaidimuose. Spalvingi lapai ir moliūgai pasitarnavo ne tik kaip auksinio rudens aksesuarai, bet ir kaip gamtos pažinimo priemonės. Siekėme, kad žaisdami vaikai mokytųsi lyginti, pastebėti panašumus ir skirtumus, pavadintų savybes, dydį, spalvą ir pan. Be to, tokios šventės, kuriose dalyvauja visi darželio ugdytiniai, skatina vaikus bendrauti, judėti ir taip stiprinti sveikatą.

Moliūgas buvo labai patenkintas, kad vaikai jo gimtadienį atšventė kartu su juo ir visus vaišino moliūgo pyragu. Puikiai pasisekusi šventė jos dalyviams paliko didžiulį įspūdį, dovanojo gerą nuotaiką ir teigiamas emocijas. Organizuojant šventę padėjo ir vaikų tėveliai, kurie visą savaitę į ugdymo įstaigą nešė įvairiausių dydžių ir spalvų moliūgus. Labiausiai visus nustebino moliūgas, kuris atkeliavo į ugdymo įstaigą kartu su kėde – tai buvo visų moliūgų moliūgas!

Auklėtoja Rima Brozovskaja

Skip to content